Tujor

Lyser du inte upp när vi pratar om tujor? Som kan. Du kanske känner till livets smaragdträd bättre som barrträd. Och det är inte så förvånande eftersom ett livsträd är ett släkte av barrträd i en familj av cypresser. Det är därför barrträd och livets träd ofta förväxlas med varandra.

Livets smaragdträd är därför en barrträdsart. Idag finns livets träd överallt: parker, offentliga trädgårdar, men inte mest i privata trädgårdar där de planteras som en häck runt fram- eller bakträdgården. Vill du veta mer om denna växt och beställa Lifes Emerald Tree?

Du kan beskära den en gång om året och sedan beskära den tillbaka på försommaren. Toppen av växten ska vara smalare än botten så att solljus kan nå den. Du kan trimma den när som helst, även på vintern. Så länge du bibehåller rätt jordfuktighet och pH-balans kommer din nya trädgård att växa vackert. Det kommer att vara ett trevligt tillskott till alla hem eller trädgårdar.

Livets smaragdgröna träd är ett populärt landskapsträd. Dess höjd och bredd är idealiska för häckar och insynsskydd. Dess glänsande gröna bladverk är slående och blir varken brons eller gult på vintern. Dessutom är livets smaragdgröna träd ett utmärkt val för en liten trädgård där utrymmet är begränsat.

Kennet Andersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top