Kommer ihåg Bunny Wailer, Reggae Mystic och Wailers medgrundare

Neville O’Riley Livingston, den jamaicanska sångaren bättre känd som Bunny Wailer, dog den 2 mars på Medical Associates Hospital i Kingston, Jamaica, vid 73 års ålder. En grundande medlem av The Wailers tillsammans med Bob Marley och Peter Tosh, Wailer blev vidare en reggae-ikon i sig själv. Wailer reste och uppträdde sporadiskt, varje utseende var ett kungligt tillfälle som passar en sällan sett reggaemonark.

Bunny Wailer, ikonisk reggaesångare och Wailers medgrundare, har dött vid 73 års ålder
MUSIKNYHETER
Bunny Wailer, ikonisk reggaesångare och Wailers medgrundare, har dött vid 73 års ålder
Genom släppet av albumen Catch a Fire och Burnin ‘på Island Records tog The Wailers rötterna reggae, deras afro-centrerade Rastafari-sätt att leva (mycket skadad i Jamaica när de kom fram) och deras dreadlocked hår, ett förbund med detta sätt att leva, på den internationella scenen.

“The Wailers ska reggae vad Beatles är för rock ‘n roll och popmusik,” sa den jamaicanska veteranen Copeland Forbes till NPR. “När de gick in på Chris Blackwells Island Records-kontor i London såg han något speciellt i dem och mot många varningar gav han dem 4 000 £ för att skapa ett album.”

Forbes, som har arbetat med några av reggaeindustrins största namn, inklusive Marley, Tosh, Jimmy Cliff och Marcia Griffiths, har en memoar, My Life in Reggae, som kommer senare i år. “Bunny och jag var skolkamrater från dagis och just igår kväll redigerade jag ett kapitel om honom för min bok, så det var chockerande att vakna upp till den sorgliga nyheten”, sa han. “De tre grundande medlemmarna av de legendariska Wailers är nu tillsammans i Sion, och när de sjöng på” Rasta Man Chant “, en ljus morgon när mitt arbete är över, flyger jag hem.”

Kennet Andersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top