På ‘Plugs I Met 2’ säger Benny The Butcher The Quiet Part Loud, Up Front

För bara några få år sedan var Benny The Butcher underdog för Griselda, Buffalo, N.Y.-baserade rapbesättning som vid den tiden bestämt underdogade sig själv. Gruppens upstate New York hemstad har liten eller ingen hiphop-historia, särskilt jämfört med dess större kusin, New York City, cirka sex timmars bilresa söderut. Griselda-medlem Conway The Machine hade redan byggt en rep för sina olyckliga rim och lysande slaglinjer, och etikettgrundaren Westside Gunn hade redan tjänat en fansbas med sin distinkta röst, texturerad produktion och skarpsinniga branding av besättningens estetik. Men med sitt breakout-album 2018, Tana Talk 3, hugg Benny (född Jeremie Pennick) ut sin egen fil i Griselda, genom sin trubbiga, direkta rimstil och livliga skildringar av gatulivet, med mindre tonvikt på punchlines och mer på detaljer och trovärdighet .

Kennet Andersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top