Med hennes inspelningsserie ‘Rising Sun’, omcentrerar Lara Downes Black Composers

Du kanske känner henne som värd för NPR Musics webbserie, Amplify with Lara Downes, eller genom hennes arbete som konsertpianist – genom varje har Downes mål varit att höja svarta artisters arbete. Hennes nya projekt, Rising Sun Music, är något av en kombination: Downes kommer att släppa ett mini-album varje månad, så länge hon kan hålla det, för att markera förbises och glömda kompositioner av svarta artister i klassisk musiktradition. För att hedra kvinnans historiemånad fokuserar det senaste bidraget på några förbises och underuppskattade arbeten av kvinnliga kompositörer och artister.

Hur man förblir mänsklig: Jon Batiste pratar med Lara Downes
Förstärk LARA DOWNES
Hur man förblir mänsklig: Jon Batiste pratar med Lara Downes
“Det blir väldigt frustrerande att alltid titta upp på en härstamning som inte speglar dig”, säger Downes. “Så som en person av blandad ras var det mycket personligt först. Och sedan blev det en historia som jag verkligen ville berätta, för det är en historia som förändrar en annan historia. Du vet, det förändrar historien om vad som är klassisk musik , men det förändrar också historien om vad som är amerikansk historia. ”

Rachel Martin pratade med Downes om tre artister som hon nyligen presenterat i serien, och hur hon hoppas att deras arbete, en del av det för alltid förlorat för historien, kommer att inspirera yngre artister.

Kennet Andersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top